Assortiment
Kwaliteit kunnen afleveren is voor Anton zeer belangrijk, daarom gaat het assortiment voorlopig nog maar beperkt zijn. Maar geen nood, er is voor ieder wat wils en perfect gebalanceerd!
Markisa
De Markisa is een taart die ik zelf ontwierp voor “Get Inspired 2.0” terwijl ik bij Del Rey in Antwerpen werkte. Het is receptenboek van verschillende talentvolle jonge chefs bij gerenommeerde zaken in België.
De taart is opgebouwd uit een krokante bodem van pecan, een interieur van passievrucht cremeux, een chocolade biscuit en een karamel chocolade mousse.
Dit is de eerste taart in mijn vaste assortiment en niet toevallig de ultieme favoriet van zowel mijn vriendin als mijn mama. Deze zal niet enkel als taart, maar ook als een individueel gebakje te verkrijgen zijn.
Chocolate Lover
De inhoud van de Chocolate Lover geeft zichzelf door de naam al deels prijs en zal wellicht veel fijnproevers aanspreken. Desserts, taarten en patisserie gaan zelden zonder link naar chocolade.
Voor deze taart koos ik een krokante bodem van chocolade, een interieur van koffie, een chocolade biscuit en een donkere chocolademousse. Als afwerking gebruikte ik een karamel cremeux en chocolade decoraties.
Green Carmine
Een framboos-pistache taartje overgoten met een karmijnrode glaçage, afgewerkt met groene details. Framboos en pistache zijn 2 smaken die perfect bij elkaar passen dus deze combinatie kon niet ontbreken in mijn assortiment.
Als bodem koos ik voor deze taart een biscuit van pistache. Binnen in de taart kan je een cremeux en een coulis van framboos terugvinden. Dit alles is omgeven met een pistachemousse. Het zoete van de toetsen pistache en het zurige van de framboos, geven een fruitig maar evenzeer fris geheel. Eens geproefd kan je er maar moeilijk vanaf blijven…
I love it
Exotic
Deze vierde taart in het assortiment is een echt zomer taartje. Door de verschillende fruitsmaken in combinatie met kokos brengt dit taartje je in exotische sferen. Vandaar dat ik het voor de benaming ook niet ver ben gaan zoeken, namelijk Exotic. Als bodem koos ik voor een kokos dacquoise, een luchtige biscuit met kokos en bovenal zonder gluten! De interieur bestaat uit een cremeux van passievrucht en mango, met aan de bovenkant een coulis van kiwi. Langs de buitenkant zit een kokosmousse geïnfuseerd met vanille. Als afwerking is de taart omringd door een marshmallow met kokosrasp. Een fris taartje voor zomerse dagen, laat de zon dus maar beginnen schijnen.